Duaal: Groendecoratie

Groendecoratie duaal
Wat is een duale opleiding?

Een duale opleiding is een combinatie van leren op school en in een bedrijf. Voor je een duale opleiding in Horteco overweegt, is het belangrijk dat je onze algemene info over duale opleidingen bekijkt op deze pagina.

Wat houdt deze studierichting in?

Werken met bloemen en planten zit je in de vingers. Je gaat graag creatief aan de slag. In de opleiding groendecoratie (duaal) leer je al doende bloemen en planten verzorgen, verwerken, verkopen en verpakken. Het gaat zowel om bloemen en planten voor binnen (snijbloemen, boeketten en groene planten, bloemstukken, decoraties, gedroogde bloemen, accessoires, ….) als voor buiten (beplantingen voor bloembakken, terrasplanten, bloembollen, zorgproducten). Bestellingen aannemen en omgaan met klanten behoren eveneens tot je deeltaken. Je werkt doelgericht naar een mooi eindresultaat met oog op een tevreden klant.

Infomoment op de Infodag van 6 juni 2020

Het is heel belangrijk dat zowel de leerlingen als de ouders de voordelen maar ook de nadelen kennen van duale opleidingen in vergelijking met onze gewone bso-opleidingen. Sommige leerlingen onderschatten welke voorkennis en inzet er nodig is, en welke gevolgen een foute keuze kan hebben. Daarom houden we tijdens onze Infodag op 6 juni een infosessie voor geïnteresseerde ouders en leerlingen.

De infosessie zal plaatsvinden van 14.00-15.30 u. in het hoofdgebouw. U krijgt algemene info over duale opleidingen, de voor- en nadelen van ervan, de praktische zaken waarmee u en uw zoon/dochter rekening moeten houden, en u kunt vragen stellen die u daarnaast nog heeft. Wij vragen om u voor deze infosessie aan te melden, zodat we een ruimte kunnen voorzien die groot genoeg is. Dat kan door een e-mail te sturen naar info@horteco.be met vermelding van uw deelname aan het infomoment voor duale opleidingen, de naam van uw zoon/dochter en het aantal personen dat de sessie zal bijwonen.

Waarom Groendecoratie duaal in Horteco volgen?

We werken samen met bekende bloemisten (bijvoorbeeld in het koninklijk paleis).

Al jaren werken we samen met meer dan 40 gespecialiseerde bedrijven.

We beschikken over een grote afdeling bloementeelt, waarin we onze eigen bloemen en planten kweken.

Onze leerlingen vinden gemakkelijk werk in de sector: tuincentra, bloemenwinkels, groothandels, bloemenveiling, ... Ook in aanverwante sectoren zijn er heel wat mogelijkheden, zoals etalagist, decorateur, medewerker voor evenementen, begeleider van activiteiten in rust- en verzorgingstehuizen, ...

Je wordt begeleid door leerkrachten die reeds jaren actief zijn binnen de sector van de bloementeelt.
 

De lessentabel
VAKKEN u/week
WERKPLEKLEREN 24
PAV 4

ENGELS

2
LICHAMELIJKE OPVOEDING

2

LEVENSBESCHOUWELIJK VAK

2

TECHNISCH VAK TUINAANLEG

4
TOTAAL 38
Dagelijkse leven op school

Ben je benieuwd naar wat er zoal gebeurt in onze school? Kijk dan zeker eens naar onze Facebookpagina.