Horteco online ontdekken
Virtuele rondleiding: wandel mee door onze school

Tijdens de lockdown in mei 2020 maakten we een virtuele rondleiding door onze school. Niet met alle studie-info, want daarvoor is in deze korte filmpjes geen tijd. Wel om de school te ervaren. Klik hier voor een 20-tal filmpjes die je laten kennismaken met Horteco. Inhoudelijke uitleg en antwoorden op veelgestelde vragen kan je vinden in onderstaande info.

Infobrochure schooljaar 2022-2023

Onze infobrochure voor het schooljaar 2021-2022 met veel uitleg over onze opleidingen en werking kan je hier downloaden: pdf bestandHorteco brochure 2022-2023.pdf (9.87 MB). Je kan onze school contacteren als je hiervan een papieren versie toegestuurd wenst te krijgen.

Veelgestelde vragen op infodagen

Aanvullend bij de virtuele rondleiding en de infobrochure geven we antwoord op vragen die vaak gesteld worden tijdens infodagen. Je vindt de vragen en antwoorden in het volgende document. Je kan het bestand downloaden en klikken op de vragen die je interesseren om meteen naar het antwoord te gaan: pdf bestandFAQ op infodagen.pdf (479 kB).

Infodagen voor het schooljaar 2022-2023
Infodag op 12 maart 2022

Op de infodag in maart kan je kennis maken met onze school. Je krijgt dan studie-informatie, kan rondleidingen volgen voor verschillende studierichtingen, demo's bijwonen en deelnemen aan workshops. We beantwoorden dan graag al je vragen over onze school, onze studierichtingen en hoe je je kan inschrijven. Ook het internaat kan je dan bezoeken.

In 2020 en 2021 moesten we omwille van de coronamaatregelen werken met individuele rondleidingen op afspraak. We gaan ervan uit dat de infodag in 2022 wel (vrij) normaal kan verlopen. Mocht dat niet zo zijn, voorzien we waarschijnlijk opnieuw individuele rondleidingen. Meer info daarover plaatsen we op deze pagina, zodra we zekerheid hebben over wat er kan.

Perkplantenverkoop en rondleidingen op 23 april 2022

Op onze jaarlijkse perkplantenverkoop verkopen we een groot assortiment perkplanten en een aantal andere plantensoorten. 

Deze dag is geen volwaardige infodag, maar we voorzien wel rondleidingen voor wie studie-informatie wenst en de school graag leert kennen. Net zoals voor de infodag wachten we af of de rondleidingen normaal kunnen verlopen of dat ze vooraf via een afspraak moeten worden gepland. Meer info volgt later op deze pagina.

Opentuindag op 15 mei 2022

Elk jaar houden we onze Opentuindag in mei. Dat is een evenement voor de hele familie. Je maakt op een interactieve manier kennis met onze school en studierichtingen en kan deelnemen aan allerlei activiteiten. Het programma maken we in de loop van maart/april op deze pagina bekend.

In 2020 en 2021 kon de Opentuindag niet doorgaan omwille van de coronamaatregelen. We gaan ervan uit dat dat in 2022 wel kan. Mocht dat toch niet het geval zijn, voorzien we (als dat mag) opnieuw vervangende individuele rondleidingen. Meer info volgt in de loop van maart/april 2022.