Inschrijven in Horteco

In de onderwijsregio waartoe onze school behoort, schrijf je voor 1A en 1B anders in dan voor het 2de tot en met het 7de leerjaar. Je vindt beide regelingen in twee aparte blokjes op deze pagina.

Inschrijven voor 1A en 1B

De onderstaande info is onder voorbehoud van wijzigingen door de overheid. We raden je aan om in januari/februari 2023 deze pagina opnieuw te bekijken. Mocht er iets veranderd zijn, kan je dat dan hier lezen.

Voor het schooljaar 2023-2024 kan je tussen 27 maart 2023 en 21 april 2023 je kind online aanmelden voor inschrijving. Dat gebeurt op deze website: https://www.aanmelden.school/. Het maakt niet uit wanneer je je kind in deze periode aanmeldt, zolang je het maar voor 21 april doet.

In het aanmeldsysteem geef je een volgorde aan je voorkeurscholen. Het computersysteem probeert na de aanmeldperiode voor alle scholen zoveel mogelijk de eerste schoolkeuze van de aangemelde leerlingen toe te kennen. Mocht dat niet lukken, krijg je je tweede schoolkeuze toegewezen, en kom je op de wachtlijst van de eerste school die je koos. Op 15 mei 2022 (datum kan nog gewijzigd worden) krijg je bericht van het aanmeldsysteem met daarin de school die je werd toegewezen. Ook onze school krijgt dan bericht van de leerlingen die bij ons een plaats kregen toegewezen. Nadien brengen we deze leerlingen op de hoogte wanneer ze zich in onze school kunnen komen inschrijven.

Deze omslachtige manier van inschrijven is een verplichting voor alle scholen die niet kunnen garanderen dat ze een plaats hebben voor alle leerlingen die in 1A of 1B willen inschrijven. In onze regio werken bijna alle scholen daarom met een aanmeldsysteem.

Inschrijven voor het 2de t/m 7de leerjaar

Voor het 2de tot en met 7de leerjaar werken scholen niet met een aanmeldsysteem zoals in 1A en 1B.

Voor het schooljaar 2023-2024 kan je vanaf maandag 17/4/2023 je zoon of dochter inschrijven (datum onder voorbehoud van wijziging door onze onderwijsregio). De inschrijvingen zullen normaal gezien digitaal plaatsvinden. Je kan een online 'aanvraag tot inschrijving' indienen via het formulier dat we als link onderaan dit tekstblok plaatsen. De link verschijnt op 17/4/2023 om 9.00 u. Nadat je het formulier verzonden hebt (vergeet niet op 'verzenden' te klikken), krijg je via je emailadres een kopie van je aanvraag. Houd het rijksregisternummer van je zoon/dochter bij de hand, als je het formulier invult.

De school behandelt de ingediende aanvragen chronologisch en schrijft de leerlingen in zolang er plaats is. Wie zich aanmeldt en (nog) geen plaats heeft, plaatsen we op de wachtlijst. We nemen contact met je op om te melden of je kan inschrijven of op welke plaats je voorlopig op de wachtlijst staat. Als je kan inschrijven, maken we een afspraak op school om de inschrijving verder te voltooien.