Inschrijven in Horteco

In de onderwijsregio waartoe onze school behoort, schrijf je voor 1A en 1B anders in dan voor het 2de tot en met het 7de leerjaar. Je vindt beide regelingen in twee aparte blokjes op deze pagina.

Inschrijven voor 1A en 1B

Voor het schooljaar 2022-2023 kan je tussen 28 maart 2022 om 14.00 u. en 25 april 2022 om 14.00 u. je kind online aanmelden voor inschrijving. Dat gebeurt op deze website: https://www.aanmelden.school/. Het maakt niet uit wanneer je je kind in deze periode aanmeldt, zolang het maar voor 25 april om 14.00 u. is.

In het aanmeldsysteem geef je een volgorde aan je voorkeurscholen. Het computersysteem probeert na de aanmeldperiode voor alle scholen zoveel mogelijk de eerste schoolkeuze van de aangemelde leerlingen toe te kennen. Mocht dat niet lukken, krijg je je tweede schoolkeuze toegewezen, en kom je op de wachtlijst van de eerste school die je koos. Op 5/5/2022 krijg je bericht van het aanmeldsysteem van de school die je werd toegewezen. Ook onze school krijgt dan bericht van de leerlingen die een plaats kregen toegewezen. Nadien brengen we deze leerlingen op de hoogte wanneer ze zich in onze school kunnen komen inschrijven.

Deze omslachtige manier voor inschrijven is een verplichting voor alle scholen die niet kunnen garanderen dat ze een plaats hebben voor alle leerlingen die in 1A of 1B willen inschrijven. In onze regio werken bijna alle scholen daarom met een aanmeldsysteem.

Inschrijven voor het 2de t/m 7de leerjaar

Voor het 2de tot en met 7de leerjaar werken scholen niet met een aanmeldingssysteem zoals in 1A en 1B. 

Voor het schooljaar 2021-2022 kan je gewoon contact opnemen met de school en een afspraak maken om in te schrijven. Zolang er plaatsen zijn in de studierichting van je keuze, kan je inschrijven. Als de studierichting volzet is, kom je op de wachtlijst.

Voor het schooljaar 2022-2023 kan je vanaf dinsdag 19/4/2022 je zoon of dochter inschrijven. Dat kan vanaf 10.00 u. fysiek op school, tenzij de coronamaatregelen alsnog digitale inschrijving vereisen. In dat geval zullen we dat hier later vermelden.