Inschrijven in Horteco

In de onderwijsregio waartoe onze school behoort, schrijf je voor 1A en 1B anders in dan voor het 2de tot en met het 7de leerjaar. Je vindt beide regelingen in twee aparte blokjes op deze pagina.

Inschrijven voor 1A en 1B

Voor het schooljaar 2022-2023 kan je tussen 28 maart 2022 om 14.00 u. en 25 april 2022 om 14.00 u. je kind online aanmelden voor inschrijving. Dat gebeurt op deze website: https://www.aanmelden.school/. Het maakt niet uit wanneer je je kind in deze periode aanmeldt, zolang het maar voor 25 april om 14.00 u. is.

In het aanmeldsysteem geef je een volgorde aan je voorkeurscholen. Het computersysteem probeert na de aanmeldperiode voor alle scholen zoveel mogelijk de eerste schoolkeuze van de aangemelde leerlingen toe te kennen. Mocht dat niet lukken, krijg je je tweede schoolkeuze toegewezen, en kom je op de wachtlijst van de eerste school die je koos. Op 5/5/2022 krijg je bericht van het aanmeldsysteem van de school die je werd toegewezen. Ook onze school krijgt dan bericht van de leerlingen die een plaats kregen toegewezen. Nadien brengen we deze leerlingen op de hoogte wanneer ze zich in onze school kunnen komen inschrijven.

Deze omslachtige manier van inschrijven is een verplichting voor alle scholen die niet kunnen garanderen dat ze een plaats hebben voor alle leerlingen die in 1A of 1B willen inschrijven. In onze regio werken bijna alle scholen daarom met een aanmeldsysteem.

Update van 9/5/2022

Vanaf 9/5/2022 kunnen leerlingen die zich niet hebben aangemeld gedurende de aanmeldingsperiode zich inschrijven. Als er nog vrije plaatsen over zijn, krijgen zij een plaats in de volgorde dat ze naar school komen voor de inschrijving. Als er geen plaatsen meer vrij zijn, komen zij achteraan de wachtlijst van het aanmeldingssysteem.

Zowel voor 1A als 1B zijn we momenteel volzet (maar de leerlingen met een plaats moeten wel nog officieel inschrijven, wat soms niet gebeurt, waardoor er plaatsen vrijkomen). Als je je kind nog niet aanmeldde en op de wachtlijst wenst te zetten, kan dat vanaf 9/5/2022 om 14 u. via https://start.aanmelden.school

  • ouders die al een aanmelding deden, kunnen een vrije inschrijving doen door scholen toe te voegen aan hun huidige lijst
  • ouders die nog geen aanmelding deden moeten eerst een account aanmaken (dat kan voor 9/5/2022 al) en kunnen op 9/5/2022 om 14 u. een vrije inschrijving doen

Deze vrije inschrijvingen verlopen volgens chronologie. Je wacht er dus best niet mee. Leerlingen die eerder via het aanmeldsysteem aanmeldden en (nog) geen plaats hebben, staan al op de wachtlijst. Alle informatie in verband met deze vrije inschrijvingen kan je vinden op: https://www.aanmelden.school/vrije-inschrijvingen.htm

Inschrijven voor het 2de t/m 7de leerjaar

Voor het 2de tot en met 7de leerjaar werken scholen niet met een aanmeldsysteem zoals in 1A en 1B.

Voor het schooljaar 2022-2023 kan je vanaf dinsdag 19/4/2022 je zoon of dochter inschrijven. De inschrijvingen zullen net zoals vorig jaar digitaal plaatsvinden. Je kan een online 'aanvraag tot inschrijving' indienen via het formulier dat we als link onderaan dit tekstblok plaatsen. De link verschijnt op 19/4/2022 om 9.00 u. Nadat je het formulier verzonden hebt (vergeet niet op 'verzenden' te klikken), krijg je via je emailadres een kopie van je aanvraag. Houd het rijksregisternummer van je zoon/dochter bij de hand, als je het formulier invult.

De school behandelt de ingediende aanvragen chronologisch en schrijft de leerlingen in zolang er plaats is. Wie zich aanmeldt en (nog) geen plaats heeft, plaatsen we op de wachtlijst. We nemen contact met je op om te melden of je kan inschrijven of op welke plaats je voorlopig op de wachtlijst staat. Als je kan inschrijven, maken we een afspraak op school om de inschrijving verder te voltooien. 

In de zomervakantie is de school gesloten tot 22/8/2022. U kunt wel het formulier al invullen, omdat de chronologie van de aanvragen een rol speelt.

Hier vind je de link voor de aanvraag tot inschrijving: https://forms.gle/Rkkp8Hk6d5P6fgg3A