Duaal: Florist

Florist duaal
Wat is een duale opleiding?

Een duale opleiding is een combinatie van leren op school en in een bedrijf. Voor je een duale opleiding in Horteco overweegt, is het belangrijk dat je onze algemene info over duale opleidingen bekijkt op deze pagina.

Wat houdt deze studierichting in?

Deze duale opleiding is een variant van het 7de specialisatiejaar Bloemsierkunst. De leerinhouden zijn dan ook gelijklopend, maar de technische en praktische leerinhouden leer je grotendeels in een bedrijf aan.

Je doet veel praktijkervaring op door te werken in een bloemenzaak, tuincentrum of bedrijf gespecialiseerd in interieurbeplantingen en -onderhoud.

Je verwerft gaandeweg steeds meer kennis en feeling in het kiezen van bloemen, planten en ander materiaal om ze te verwerken tot een esthetische compositie. Zowel klassieke als experimentele boeketten, elegante bruidsstukken, originele tafelversiering of rouwarrangementen komen aan bod.

Je leert zowel voldoen aan de verwachtingen van de klant als eigen arrangementen ontwerpen, voorbereiden en uitvoeren. Je leert zelfstandig en in een team werken. Je zelfvertrouwen groeit al doende en je krijgt steeds meer oog voor schoonheid en haalbare creaties.

Daarnaast leer je ook producten verkoopsklaar maken, planten onderhouden, verkoopsgesprekken houden en de verkoop- en werkruimten onderhouden.

Het is heel belangrijk dat zowel de leerlingen als de ouders de voordelen maar ook de nadelen kennen van duale opleidingen in vergelijking met onze gewone bso-opleidingen. Informeer je daarom goed over het verschil. Je kan daarvoor contact opnemen met onze school.

Wie enkel een getuigschrift secundair onderwijs behaalde, behaalt na dit specialisatiejaar ook een diploma secundair onderwijs. Dat vergroot je kansen op de arbeidsmarkt en je kan er eventueel hoger onderwijs mee volgen.

Waarom Florist duaal in Horteco volgen?

We werken samen met bekende bloemisten (bijvoorbeeld in het koninklijk paleis).

Reeds jaren werken we samen met meer dan 40 gespecialiseerde bedrijven.

We beschikken over een grote afdeling bloementeelt, waarin we onze eigen bloemen en planten kweken.

Onze leerlingen vinden gemakkelijk werk in de sector: tuincentra, bloemenwinkels, groothandels, bloemenveiling, ... Ook in aanverwante sectoren zijn er heel wat mogelijkheden, zoals etalagist, decorateur, medewerker voor evenementen, begeleider van activiteiten in rust- en verzorgingstehuizen, ...

Je wordt begeleid door leerkrachten die al jaren actief zijn binnen de sector van de bloementeelt.

De lessentabel
VAKKEN u/week
WERKPLEKLEREN 24
PAV 5

ENGELS

2
LICHAMELIJKE OPVOEDING

2

LEVENSBESCHOUWELIJK VAK

2

TECHNISCH-PRAKTISCH VAK FLORIST

3
TOTAAL 38
Dagelijkse leven op school

Ben je benieuwd naar wat er zoal gebeurt in onze school? Kijk dan zeker eens naar onze Facebookpagina.