2de leerjaar A - STEM-Wetenschappen

Zo zit 'STEM-Wetenschappen' in elkaar
Labo
  • Je volgt 32 lesuren per week.
  • 25 lesuren hebben voor alle leerlingen in alle scholen in Vlaanderen dezelfde leerdoelen.
  • Wetenschappen vormen een belangrijk pakket binnen deze opleiding. Naast de twee lesuren natuurwetenschappen die alle leerlingen van het 2de jaar volgen, krijg je ook 5 lesuren STEM-wetenschappen. Dit vak wordt gegeven door twee leerkrachten die samenwerken en elk 3 of 2 lesuren geven. In dit vak voer je proeven uit voor biologie, chemie en fysica. Je leert er de basis van de wetenschappelijke vaardigheden die je in de 2de en 3de graad verder zal uitdiepen. Je werkt vaak een aantal weken aan wetenschappelijke projecten die een combinatie zijn van wetenschappen, wiskunde en techniek.
  • Je volgt twee lesuren Tools for life, waarin we je vaardigheden aanleren om je weg te vinden in onze maatschappij en op school: wie ben je, wat zijn je talenten, hoe leef je samen met anderen, welke studiekeuze past bij je talenten en vaardigheden, hoe pak je je studies aan en wat zijn goede leerstrategieën voor jou.
  • De optie 'STEM-Wetenschappen' kies je het best als je van plan bent om in het 3de jaar 'Biotechnische wetenschappen', 'Natuur en milieu' of 'ASO-Wetenschappen' te volgen (leerlingen die in 2020-2021 naar het 2de jaar gaan, kunnen in het 3de jaar nog geen ASO-Wetenschappen kiezen; dat start pas het schooljaar nadien op). Als je in het 3de jaar eerder voor 'Tuinbouw' of 'Dierenzorg' zal kiezen, raden we je aan om te starten in de optie 'Agro- en biotechnieken'.
  • Vanaf het schooljaar 2021-2022 zullen er voor 2A STEM-Wetenschappen net zoals bij de STEM-studierichting in 1A een basistraject en een XL-traject zijn. Meer info hierover vind je hier.

Waarom Horteco een goede keuze is voor je opleiding, kan je lezen op de pagina Onze accenten.

De lessentabel
VAKKEN u/week
NEDERLANDS 4
FRANS 3
ENGELS 2
WISKUNDE 4
NATUURWETENSCHAPPEN 2
GESCHIEDENIS 2
AARDRIJKSKUNDE 2
LICHAMELIJKE OPVOEDING 2
TECHNIEK 2
LEVENSBESCHOUWELIJK VAK 2
STEM-WETENSCHAPPEN (3u+2u) 5
TOOLS FOR LIFE 2
TOTAAL 32
Dagelijkse leven op school

Ben je benieuwd naar wat er zoal gebeurt in onze school? Kijk dan zeker eens naar onze Facebookpagina.