Infomomenten
Infodag: virtueel en telefonisch of op 3 oktober 2020

Update 15 mei 2020

De infodag die eerder al uitgesteld werd en onder voorbehoud gepland stond op zaterdag 6 juni, zal niet doorgaan. Er komen altijd veel geïnteresseerden naar onze infodag, waardoor we de bezoekersstroom niet volgens de huidige veiligheidsmaatregelen kunnen laten verlopen. 

We zorgen voor twee oplossingen:

1) Een virtuele rondleiding

We proberen tegen 6 juni een virtuele rondleiding klaar te krijgen. De rondleiding zal je aan de hand van een aantal korte filmpjes meenemen door onze school en het schooldomein, maar geeft geen info over de studierichtingen, want er zijn te veel verschillende studierichtingen waarvoor een andere uitleg nodig is. 

Aanvullend, en dat kan vanaf nu, kunt u telefonisch info krijgen over onze werking, een bepaalde studierichting of over het verschil tussen meerdere studierichtingen. Als u zo'n gesprek wenst, kunt u dat melden via info@horteco.be. U geeft in die e-mail best aan over welke studierichting(en) het gaat en/of welke info u wenst. We bekijken dan welk personeelslid u het best uitleg kan geven en deze vragen kan beantwoorden. Hij/zij zal u telefonisch contacteren, dus geef ook zeker uw telefoonnummer door. U krijgt in dat gesprek alle uitleg die u wenst en kunt al uw vragen stellen. Vanaf 6 juni kunt u deze inhoudelijke info aanvullen met de virtuele rondleiding op onze website. 

Heeft u ook vragen over het internaat? Dan kunt u daar apart contact mee opnemen via beheerder@internaathorteco.be of via het nummer 02/254 31 29.

2) Extra infodag op zaterdag 3 oktober 2020

We houden een extra, echte infodag op zaterdag 3 oktober 2020 (10-17u) voor wie zich wil inschrijven in het schooljaar 2021-2022. Hopelijk kan die dan wel doorgaan. In maart 2021 houden we ook een infodag, maar dan zal het sowieso druk zijn, omdat de leerlingen die dan in het 5de leerjaar zitten de school ook zullen bezoeken. De leerlingen die in 2019-2020 door de coronamaatregelen niet naar onze infodag konden komen, kunnen dus op 3 oktober bij ons terecht (onder voorbehoud van de coronamaatregelen die dan gelden).

Opentuindag

Met erg veel spijt moeten wij aankondigen dat onze Opentuindag van zondag 17 mei 2020 afgelast wordt. De stad Vilvoorde heeft evenementen waar veel bezoekers naartoe komen verboden tot en met juni. Wij begrijpen die beslissing die genomen wordt in het belang van ieders gezondheid.

Onze Opentuindag is een groot evenement met allerlei activiteiten waarnaar zo'n 6000 bezoekers komen. Dit is de leukste dag om onze school te bezoeken, omdat er overal wat te beleven valt en we ons volledige domein openstellen voor iedereen. Je kan dan ook studie-info en rondleidingen krijgen (maar het is wel druk, dus voor studie-info en rondleidingen kom je beter langs op de rustigere Infodag). 

 

Inschrijven voor het schooljaar 2020-2021

In de onderwijsregio waartoe onze school behoort, schrijf je voor 1A en 1B anders in dan voor het 2de tot en met het 7de leerjaar. Hieronder vind je de regeling voor 1A en 1B. In het aparte blokje daaronder staat de regeling voor het 2de tot en met het 7de leerjaar.

Inschrijven voor 1A en 1B

Update 12 mei 2020

Voor het schooljaar 2020-2021 kon je voor onze school en 65 andere scholen in een aanmeldingssysteem inschrijven. Dat kon van 30 maart tot 24 april 2020. 

Op 7 mei 2020 kregen de ouders die hun kind hadden aangemeld bericht in welke school het aanmeldsysteem hen een plaats heeft toegewezen. Heb je een plaats in onze school toegewezen gekregen? Zorg er dan zeker voor dat je je kind op tijd inschrijft via de link in de brief die je van ons in een e-mail kreeg.

Vanaf 13 mei 2020 starten de vrije inschrijvingen voor 1A en 1B in deze 66 scholen. Als de school nog plaats heeft, kan je inschrijven. Anders kom je op een wachtlijst.

Naar de school komen om in te schrijven mag niet door de coronamaatregelen. Daarom werkt onze school met een link naar een online formulier dat sinds 13 mei 2020 om 9.00 u. onderaan dit tekstblok staat. Als je het formulier hebt ingevuld, vergeet dan niet op 'verzenden' te klikken. Je krijgt dan zelf een automatische bevestigingsmail dat je het formulier invulde.

Opgelet: het invullen van dit formulier is nog geen inschrijving. Je geeft hiermee aan dat je je kind wenst in te schrijven. Onze school zal de ouders contacteren in de volgorde dat ze het formulier invulden. Zolang er plaatsen beschikbaar zijn, kan de inschrijving voltooid worden. Anders kom je op een wachtlijst.

Voor 1B hebben we al een wachtlijst. Toch raden we aan om het formulier nog in te vullen, want de wachtlijst zal nog opschuiven (maar hij is al wel vrij lang).

Voor 1A hebben we op 12 mei 2020 nog 5 plaatsen van de 96 over. Je kan hier dus nog voor inschrijven, zolang er plaats is. Anders kom je op de wachtlijst, die later waarschijnlijk nog wel zal opschuiven. We kunnen wel niet garanderen dat elke keuzeoptie in 1A op dit moment nog vrij is. De school zal de opties bespreken als ze met je contact opneemt, nadat je het online formulier hebt ingevuld. 

Hier is de link om een aanvraag in te dienen voor inschrijving in 1A of 1B: https://tinyurl.com/aanvraag-inschrijving-1e-jaar

Inschrijven voor het 2de t/m 7de leerjaar

Update 14 mei 2020

Omwille van de coronamaatregelen besliste de overheid dat alle inschrijvingen voor het 2de tot en met 7de jaar werden uitgesteld tot en met 17 mei 2020. Als de scholen nadien nog niet normaal geopend zouden zijn, zouden ze digitaal mogen inschrijven in de plaats van op school. We kregen ondertussen bevestiging dat we vanaf 18 mei digitaal mogen inschrijven (een fysieke inschrijving mag niet tot 31 augustus 2020).

Op maandag 18 mei 2020 plaatsen we om 9.00 u. een link naar een online formulier onderaan dit tekstblok. Als je het formulier hebt ingevuld, vergeet dan niet op 'verzenden' te klikken. Je krijgt dan zelf een automatische bevestigingsmail dat je het formulier invulde.

Opgelet: het invullen van dit formulier is nog geen inschrijving. Je geeft hiermee aan dat je je kind wenst in te schrijven, maar sommige studierichtingen zijn mogelijk volzet en hebben een wachtlijst. Onze school zal de ouders contacteren in de volgorde dat ze het formulier invulden. Zolang er plaatsen beschikbaar zijn, kan de inschrijving voltooid worden. Anders krijg je een plaats op de wachtlijst.

Als je bent ingeschreven, bezorg je aan het einde van het schooljaar (een kopie van) het getuigschrift of attest en het eindrapport van de vorige school van je kind aan het secretariaat.

Hier is de link om een aanvraag in te dienen voor inschrijving in het 2de tot en met 7de jaar: https://tinyurl.com/aanvraag-inschrijving-2-tot-7