Infomomenten
Infodag en perkplantenverkoop

!!DATUM INFODAG AANGEPAST!!

Door de tijdelijke sluiting van de scholen verplaatsen we onze infodag die normaal gezien op 25 april zou plaatsvinden. Onder voorbehoud van opening van de scholen houden we de infodag op zaterdag 6 juni 2020 van 10-17u.

Op de infodag krijg je studie-informatie over al onze studierichtingen, kan je proeflesjes volgen, deelnemen aan workshops of een rondleiding op maat volgen voor:

  • de 1ste graad Plant en dier (geregeld startmomenten voorzien)
  • de 1ste graad STEM/STEM XL/ASO (vaste infomomenten, zie het overzicht hieronder)
  • de 1ste graad B-stroom (geregeld startmomenten voorzien)
  • de hogere graden: dierenzorg, tuinbouw, natuur en milieu, labobezoek biotechnische wetenschappen, specialisatiejaren (geregeld startmomenten voorzien)

Daarnaast kan je tijdens de infodag de volgende infosessies volgen (enkel op de aangegeven momenten; in het hoofdgebouw):

  • 10.30 u. - 11.45 u. 1ste graad STEM en STEM XL + ASO-wetenschappen (info over de STEM-aanpak in Horteco, met aansluitend indien gewenst een rondleiding 1ste graad)
  • 12.15 u. - 13.00 u. Infosessie Voorbereidend jaar hoger onderwijs (7bso)
  • 13.30 u. - 14.45 u. 1ste graad STEM en STEM XL + ASO-wetenschappen (info over de STEM-aanpak in Horteco, met aansluitend indien gewenst een rondleiding 1ste graad)
  • 14.00 u. - 15.30 u. Infosessie Duaal leren in Horteco (voor deze sessie werken we met vooraf inschrijven, zie onderaan de pagina over duale opleidingen)

De perkplantenverkoop van 25 april wordt helaas geschrapt, omdat de stad Vilvoorde zulke grootschalige evenementen verboden heeft tot en met juni. We zetten onze teelten wel verder en bekijken een alternatieve verkoop op een later moment. Meer info hierover volgt.

Opentuindag

Met erg veel spijt moeten wij aankondigen dat onze Opentuindag van zondag 17 mei 2020 afgelast wordt. De stad Vilvoorde heeft evenementen waar veel bezoekers naartoe komen verboden tot en met juni. Wij begrijpen die beslissing die genomen wordt in het belang van ieders gezondheid.

Onze Opentuindag is een groot evenement met allerlei activiteiten waarnaar zo'n 6000 bezoekers komen. Dit is de leukste dag om onze school te bezoeken, omdat er overal wat te beleven valt en we ons volledige domein openstellen voor iedereen. Je kan dan ook studie-info en rondleidingen krijgen (maar het is wel druk, dus voor studie-info en rondleidingen kom je beter langs op de rustigere Infodag). 

 

Inschrijven voor het schooljaar 2020-2021

In de onderwijsregio waartoe onze school behoort, schrijf je voor 1A en 1B anders in dan voor het 2de tot en met het 7de leerjaar. Hieronder vind je de regeling voor 1A en 1B. In het aparte blokje daaronder staat de regeling voor het 2de tot en met het 7de leerjaar.

Inschrijven voor 1A en 1B

Voor het schooljaar 2020-2021 zullen alle secundaire scholen in onze regio (Vilvoorde-Grimbergen-Machelen) moeten werken met een online aanmelding. In dat aanmeldingssysteem zitten ook nog 65 andere scholen van verschillende onderwijsregio's.

Wat een online aanmelding is, hoe je online aanmeldt, wanneer je dat doet en wat je daarvoor nodig hebt, krijg je uitgelegd in dit document: pdf bestandInformerende tekst aanmelden inschrijvingen 2020-2021.pdf (542 kB).

Zorg er dus zeker voor dat je je kind online hebt aangemeld via het elektronische platform https://aanmelden.school tussen 30 maart 2020 en 24 april 2020.

Als je via het online aanmelden een plaats krijgt toegewezen, was het voorzien dat je je kind kan inschrijven in onze school vanaf 13 mei 2020. Deze datum kan naargelang de duur van de tijdelijke sluiting van de scholen mogelijk aangepast worden. Geen zorgen, dit heeft geen invloed op de plaats die je via je aanmelding toegewezen krijgt. De juiste data om de inschrijving te realiseren zal je bij de toewijzing van je plaats vernemen.

Inschrijven voor het 2de t/m 7de leerjaar

De voorziene inschrijvingsprocedure voor het 2de tot en met 7de leerjaar was de volgende: vanaf 20 april 2020 om 9.00 u. kon je naar de school komen en je kind inschrijven (zonder online aanmeldingssysteem). Door de tijdelijke sluiting van de scholen omwille van het coronavirus mag dit echter niet doorgaan. Als school mogen wij niet zelf een nieuwe inschrijvingsmethode bepalen. Dat doet het overlegplatform Vilvoorde-Machelen-Grimbergen voor alle secundaire scholen van onze regio. Wij hopen dat er snel beslist wordt, zodat wij leerlingen en ouders duidelijkheid kunnen bieden. Zodra wij info hebben over hoe wij de inschrijvingen mogen organiseren, zetten we die info op deze plaats.

Er zijn geen voorrangsregels bij de inschrijving. Zolang er plaatsen beschikbaar zijn in de studierichting die je wenst, kan je hiervoor inschrijven.

Breng zeker de identiteitskaart van je kind mee. Aan het einde van het schooljaar bezorg je ook (een kopie van) het getuigschrift of attest en het eindrapport van de vorige school van je kind aan het secretariaat.