Bloemsierkunst

Bloemsierkunst
Wat houdt deze richting in?

In dit specialisatiejaar doe je veel praktijkervaring op om te werken in een bloemenzaak, tuincentrum of bedrijf gespecialiseerd in interieurbeplantingen en -onderhoud.

Je verwerft gaandeweg steeds meer kennis en feeling in het kiezen van bloemen, planten en ander materiaal om ze te verwerken tot een esthetische compositie. Zowel klassieke als experimentele boeketten, elegante bruidsstukken, originele tafelversiering of rouwarrangementen komen aan bod.

Je leert zowel voldoen aan de verwachtingen van de klant als eigen arrangementen ontwerpen, voorbereiden en uitvoeren. Je leert zelfstandig en in een team werken. Je zelfvertrouwen groeit al doende en je krijgt steeds meer oog voor schoonheid en haalbare creaties.

Daarnaast leer je ook producten verkoopsklaar maken, planten onderhouden, verkoopsgesprekken houden en de verkoop- en werkruimten onderhouden.

Wie enkel een getuigschrift secundair onderwijs behaalde, behaalt na dit specialisatiejaar ook een diploma secundair onderwijs. Dat vergroot je kansen op de arbeidsmarkt en je kan er eventueel hoger onderwijs mee volgen.

Waarom dit specialisatiejaar in Horteco volgen?

- Je krijgt stagemogelijkheden bij bekende bloemisten (bijvoorbeeld in het koninklijk paleis).

- Onze leerlingen vinden gemakkelijk werk in de sector: tuincentra, bloemenwinkels, groothandels, bloemenveiling, ... Ook in aanverwante sectoren zijn er heel wat mogelijkheden, zoals etalagist, decorateur, medewerker voor evenementen, begeleider van activiteiten in rust- en verzorgingstehuizen, ...

- We worden vaak gevraagd om speciale evenementen aan te kleden, waardoor je daar ervaring in opdoet.

- Geregeld brengen we bezoeken aan bloemenkwekers, groothandels, bloemenveilingen (zowel in binnen- als buitenland), beurzen en evenementen. Zo versterken we de voeling met de sector.

- We bieden je de kans om naast je stage ook andere activiteiten op verplaatsing uit te voeren, zoals een workshop voor bejaarden of deelnemen aan floristenwedstrijden.

Meer info over wat Horteco belangrijk vindt om aan onze leerlingen aan te bieden, kan je lezen op de pagina Onze accenten.

De lessentabel
VAKKEN u/week
PROJECT ALGEMENE VAKKEN 6
ENGELS 2
LICHAMELIJKE OPVOEDING 2
LEVENSBESCHOUWELIJK VAK 2
OPBOUWTECHNIEKEN 2
NOMENCLATUUR 1
VERKOOP 1
VORM- EN KLEURENLEER 2
PRESENTATIETECHNIEKEN EN ONTWERP 2
PRAKTIJK 4
STAGE 8
TOTAAL 32
Dagelijkse leven op school

Ben je benieuwd naar wat er zoal gebeurt in onze school? Kijk dan zeker eens naar onze Facebookpagina.